Till Salu / Förmedlade hem / Mejselgränd 5, Västerhaninge / Mer information /

Mejselgränd 5, Västerhaninge

Hantverksområdets bästa läge – underbar tomt med äppelträd och växthus i anslutning till ostört skogsområde – ljust fint hus med hela 7 rum och tvättstuga (5-6 sovrum), braskamin för mys och luftvärmepumpar ger bra ekonomi, flera sköna uteplatser (stenbelagt och trädäck), kort bilfri gångväg till skola. Garage och plats för 3 bilar på uppfart, promenadavstånd till P-tåg. Ett tillfälle till riktigt bra boende!

Interiör

Allmän beskrivning

Ett ovanligt väldisponerat hus (besiktigat och FMF ansvarsförsäkrat) som ger luft och ljus.Det är flexibelt för fler rum. Mysig braskamin och två luftvärmepumpar ger behagligt klimat och god driftekonomi.  Huset är disponerad enligt följande: Entréplan

 • Hall: Välkomnande ljus hall med parkettgolv och ljus tapet, hatthylla, garderober med överskåp.
 • Sovrum 1/arbetsrum: Rödtonad tapet, fönster mot trädgård, garderobsvägg 
 • Inre hall/trapprum: Bra ljusinsläpp från fönster, parkett, flertalet garderober. Trappa till övervåning.
 • Vardagsrum: Vitlaserat parkettgolv, utgång till underbar trädgård och uteplats, stora fönster med härligt ljusinsläpp, stor mysfaktor och uppvärmning med Combitherm “Hugo” som har inbyggd fläkt.
 • Sovrum 2: Vitlaserad parkettgolv, vitmålad tapet, bra ljusinsläpp från fonster, spatiöst med glasdörrar mot vardagsrum.
 • Kök: Bra och ljus matplats, vita skåpluckor, parkettgolv, Whirlpool kyl/frys (2014), Bosch diskmaskin, Electrolux spishäll (2014), rostfri diskbänk med vitt kakel ovan. Utgång till groventre´/tvättstuga.
 • Groventré/tvättstuga: Tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp. Tvättbänk med ho i rostfritt, praktisk förvaring över och under. Ny varmvattenberedare.
 • Badrum 1: Blåtonad våtrumsblått kakel och ljus våtrumstapet, stort vädringsfönster som ger fint ljus, badkar, badrumsskåp.
 • Uteplats framsida: Trädäckad altan i söderläge för grillkvällar och umgänge.
 • Uteplats baksida/trädgårdssida: Perfekt plats at inta morgonkaffe eller middag med vy över uppvuxen trädgård i ett ostört läge som leder vidare till fint skogsparti vilket ger en fortsättning åt den redan generösa tomten.

Övre plan

 • Allrum: Generöst och luftigt, ljust laminatgolv vitmålad träpanel, myshörna/tvdel, arbetsdel, “takbjälkar” i mörk träslag, två takfönster, klädkammare. Här finns möjlighet att avdela till ytterligare ett sovrum.
 • Sovrum 3: Ljust laminatgolv (i dag heltäckande ljus matta), vita väggar, takfönster, lucka till kattvind.
 • Sovrum 4: Ljust laminatgolv, två stora fönster, garderob med överskåp. 
 • Sovrum 5: Ljust laminatgolv, två stora fönster, fristående garderob.
 • Badrum 2: Ny toa och  tvättställ med kommod i mörkt träslag, ljusspegel med touchfunktion.vitmålad träpanel. Separat duschdel. 
 • Provmöblera kan man göra här.
Antal rum
7 rok
Boarea
139 kvm

Byggnad

Typ
Kedjehus
Byggnadsår
1970
Fönster
2-glas
Uppvärmning
Luftvärmepump x 2, braskamin, direktel
Övrigt

Driftskostnad i kr:

 • El ink nät…………..18 673
 • V/A……………………3 820 
 • Renhållning………….1 645
 • Samfällighetsavg…..4 000
 • Sotning………………….800
 • Försäkring……………6 000 (ink hemförsäkring)
 • Summa……………..34 938

 

Energiprestanda 78 kWh/kvm och år

Grundläggning
Betongplatta på mark
Stomme
Trä
Fasad
Träpanel och träskiva
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Övriga byggnader
Vidbyggt garage/förråd

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad
34 938 kr/år
Tomt
528 kvm
Fastighetsbeteckning
Nödesta 8:40
Energideklaration
Energiprestanda 78 kWh/kvm och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
Övrigt

Läget på tomten är det bäst tänkbara, ostört vid allmäning som bjuder på ett fint skogsparti i direkt anslutning till tomten som en naturlig fortsättning. Uppvuxen trädgårdstomt med äppelträd, plomonträd, vinbärsbuskar, krusbär och rabarber. Det finns även ett växthus. 

Omgivningen

Allmänt

Hantverksområdet i Västerhaninge är ett område som präglas av en hemtrevlig lugn atmosfär. Från husets tomt har man direkt tillgång till ett skogsparti som erbjuder rekreationspromenader, bär och svampplockning. I området finns mycket goda möjligheter till idrott genom Hanvedens Idrottsplats med Haribohallen. Promenad och strövområden finns att tillgå så friluftslivet är välförsett med möjligheter.

Skolor

Ribbybergsskolan (f-6) finns i direkt närhet via en kort bilfri promenad från husets trädgård. Ribbyskolan erbjuder undervisning för åk 7-9. Montessoriskolan Ugglan har alternativ pedagogik. Västerhaninge folkhögskola samt ett flertal daghem/familjedaghem gör att möjligheten till skolgång i Västerhaninge är god.

 

Närservice

Västerhaninge centrum som ligger på promenadavstånd erbjuder allt man behöver av service. Här finns affärer som Hemköp, optiker, konditori, systembolag, pressbyrå. Restaurangutbudet består bland annat av två pizzerior, kinarestaurang. Det finns även bank och apotek samt vårdcentral. 

En kort biltur bort hittar man köpcentret Port 73, Haninge centrum, ICA Maxi med flera. 

Kommunikationer

På promenadavstånd finns Västerhaninge pendeltågsstation som har avgångar var 15:e minut under högtrafik. På 32 minuter når man Stockholm C. Här finns även möjligheten att ta den utbyggda motorvägen 73 som på 15-20 minuter tar dig till Södermalm.

Parkering

Det finns ett rymligt garage där man förutom bil får plats med förvaring och en hobbyhörna med snickarbänk. På uppfarten får man plats med tre bilar. Det finns även en gästparkering där man får stå i 48 timmar. På huvudgatorna går det även bra att parkera. 

2 995 000 kr

Fakta

Pris
2 995 000 kr/bud
Typ
Kedjehus
Rum
7 rok
Boarea
139 kvm
Upplåtelseform
Friköpt fastighet
Byggår
1970
Tillträde
Enligt överenskommelse
Fastighetsbet
Haninge Nödesta 8:40
Tomtarea
528 kvm
Driftskostnad
34 938 kr
Pantbrev
Totalt 11 st om 2 119 500 kr

Adress

Mejselgränd 5, Västerhaninge
Mejselgränd 5, Västerhaninge

Dokument

Energideklaration Mejselgränd 5

Ansvarig mäklare

Urban Myrberg
08 - 51 51 00 80, 0763 - 21 00 80
um@boarea.se

Ljusare bild Urban 5

Välj nedan vilket kreditinstitut du vill basera kalkylen på.

SBAB Bolånekalkyl
SEB Bolånekalkyl
Handelsbankens Bolånekalkyl
Nordea Bolånekalkyl